Poceni leti v Turčijo

Trenutno so letalske povezave me Ljubljano in Istanbulom zelo dobre, celo boljše kot med katero drugo evropsko destinacijo. Iz Ljubljane v Istanbul lahko poletite vsak dan, celo dvakrat dnevno, saj Ljubljano in Istanbul povezujeta tako Adria Airways kot tudi Turkish Airlines.

Kaj pa cene?

OD DANES (27.11.2013) NOVA AKCIJA TURKISH AIRLINESA:  LJ-IST-LJ : 109€
Nakup možen do 11. decembra 2013.
Potovanje: 7. december 2013 – 13. februar 2014.
Več info pa na povezavi.
Povprečna cena povratne letalske karte je 240€. Na srečo pa imata tako Adria kot Turkish airlines med letom veliko ponudb.

99€ + 1€

V zadnjih letih pa ima Turkish airlines super akcijo okoli VALENTINOVEGA. Takrat je obdobje potovanja bolj omejeno – letiš lahko le v tednu okoli Valentinovega. Prva oseba za letalsko karto plača 99€, druga pa le 1€! Pogoje je, da obe osebi letita skupaj in da je vsaj ena včlanjena v Miles&Smiles.

99€

Turkish airlines velikorat razveseli s ponudbo za 99€. Obdobje nakupa karte je ponavadi 30 dni, obdobje potovanja pa vsaj 2 meseca. Letos je bila taka akcija OKTOBRA, za lete od 1. novembra do konca januarja. Podobna akcija se ponovi tudi v FEBRUARJU ali MARCU, za lete med 1.3. do 30.4. (datumi so približni).
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

139€

Trenutno Adrijina povratna letalska karta LJ-IST-LJ stane 139€ (če jo kupiš vsaj 6 tednov pred odhodom). Sama sem jo kupila 2 meseca vnaprej in sem jo po isti ceni dobila tudi v času novoletnih praznikov. Slaba stran Adrijinih letov (vsaj kar se mene tiče) je ura. Iz Ljubljane namreč odletiš ob 23:55, v Istanbulu pa pristaneš ob 3:00. V tem času namreč javni prevoz med letališčem in centrom Istanbula ne deluje, zato moraš ceni karte prišteti še približno 20€ za taksi. Povratni let IST-LJ je ob 5:00 zjutraj (v LJ priletiš ob 6:00). Tudi v tem času ni ravno ugodnega javnega prevoza. Poleti (ne vem, kako je čez leto) pa je organiziran avtobusni prevoz iz Sultanahmeta do letališča za samo 5€.

( function() { if (window.CHITIKA === undefined) { window.CHITIKA = { ‘units’ : [] }; }; var unit = { ‘publisher’ : “turkinja”, ‘width’ : 300, ‘height’ : 250, ‘type’ : “mpu”, ‘sid’ : “Chitika Default”, ‘color_site_link’ : “CC33C7”, ‘color_title’ : “CC33C7”, ‘color_border’ : “FFFFFF”, ‘color_text’ : “000000”, ‘color_bg’ : “FFFFFF” }; var placement_id = window.CHITIKA.units.length; window.CHITIKA.units.push(unit); document.write(‘

‘); var s = document.createElement(‘script’); s.type = ‘text/javascript’; s.src = ‘http://scripts.chitika.net/getads.js’; try { document.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s); } catch(e) { document.write(s.outerHTML); } }());

Nasveti in predlogi za nočitve v Istanbulu so pa na tej povezavi.

Published by spelayla

Welcome! My name is Špela. I love to travel, read and learn. And of course, share all these experiences.

One thought on “Poceni leti v Turčijo

  1. Google ni hotel prikazati tega komentarja, zato ga kopiram kar sem:
    živijo, jaz ne najdem tvoje ponudbe za 109eur..kje si to našla, če mi lahko prosim pomagaš? 🙂
    hvala lp

    ODGOVOR: Karto je možno kupiti na spletni strani Turkish airlinesa (http://www.turkishairlines.com/en-int/flights-tickets/ljubljana/flights-to-ljubljana/ISTB02F3ALJU). Sama sem jo kupila pred 3 dnevi po tej ceni. Ponavadi je samo določeno število sedežev po akcijski ceni, zato je mogoče, da je za določene dni kart že zmanjkalo. Preveri 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: